sabato 19 aprile 2014

L'Ultima Notte del Capitano

ENS VA AGRADAR MOLTÍSSIM I L'ACONSELLEM

Un espectacle de Felipe Cabezas.

Del 25 d'Abril al 18 de Maig 2014. Divendres, Dissabte i Diumenge 21 hores
Sala Fenix (C/riereta 31, Barcelona) 

PREU ENTRADA

16€/13 REDUÏT (jubilats, parat, estudiants)
*preus especials Centro AMA l'Italiano 50% de descompte amb la tarjeta del estudiant

Podeu reservar trucant al 934413467 o escrivint a reserves@salafenix.com.

Francesco Andreini ha arribat al final dels seus dies. Una carta al seu antic mecenes, el duc de Màntua, aviva sobtadament els records de fama i glòria d'aquest gran commediante dell’art que es veu immers en un moment de desesperació, víctima d'un oblit injust. Andreini evoca el temps en què la seva reconeguda companyia I Gelosi triomfava, i rendeix tribut a la seva estimada companya i esposa, Isabella dei Canali Andreini, eterna innamorata de la Commedia dell’Art de l'Europa del segle XVII.
L'obra transita, amb delicadesa, entre la comèdia i tragèdia, entre la poesia i la crua realitat. Una proposta intimista i a l'una oberta al gran públic, que ens trasllada a l'imaginari íntim i personal d'un creador. Al teatre autèntic. Una experiència que serveix com a testimoniatge de l'afany de l'ésser humà per romandre en la memòria dels seus semblants.
L'Ultima Notte del Capitano és el primer monòleg de Felipe Cabezas i suposa l'inici d'una trilogia titulada Monólogos dell'arte, iniciada l'any 2008, continuada el 2012 amb INFERNO i que conclourà aquesta tardor 2014 amb una nova estrena. 
En l'anterior temporada (2010) de L'Ultima Notte en el Cìrcol Maldá de Barcelona, J.A. Benach va publicar en La Vanguardia: " En L´Ultima notte del Capitano convergen las más heterogéneas técnicas interpretativas: la untuosidad de un género epistolar necesariamente persuasivo, la técnica descriptiva pura y simple, la distorsión del lenguaje de las máscaras, la farsa más desaforada, al estilo Dario Fo (...) es verdad que no hay en el brillante monólogo una situación evocada en el texto que Cabezas no resuelva con absoluta autoridad." 
L'Ultima Notte a més ha sigut inclosa pel professor Rossend Arqués com a material d'estudi en el Master d'Estudis Teatralsque imparteixen conjuntament el Istitut del Teatre, la UPF i la UAB.



Nessun commento: